Nevermind forget it, everything is cool

Igår fick jag ett litet mysigt samtal med min syster. Utan att bli för intim så kan jag säga att hon är på typ Brown och har sedan bebisålder varit min förebild. Men ibland så blir det lite så att jag känner mig liten och töntig när jag jämför mig med henne, eller pratar med henne. MEN, det var inte det detta skulle handla om.
Hon gav mig idén om att man liksom inte ska skapa för stora problem för sig själv. Man gör ett problem till ett problem för att man ser på det som ett problem. (inte flum alls, jag vet)Sen också lite tibetans buddhism igenom att man ska försöka vända negativ energi till positiv. Man kan nog förstå allt detta utan att vara särskilt religiös eller trädkramande kultmedlem.Det är nog mer hälsosamt. 


Idag skulle jag egentligen bli med några väldigt trevliga Icke BIKBOK-klubbmedlemmar och vara kioskgummor. Men jag fick inte plats i samma bil för nu hade de frågat en annan människa också. Äsch vad småaktig och fast i min egen situation jag är. Jag kan ju egentligen visst bli med i egen bil. Men nu orkar jag inte längre.


Nu när pappa är på olika affärsresor blir det mer tid till riktigt prat med mamma. Det är trevligt. Hon har till och med gett mig tillåtelse att själv hitta en skola som jag vill gå på. Men det är nog läskigt. Jag vågar inte göra någonting


Aldeles för ärligt och nej jag gråter inte när jag skriver detta

Jag vill säga att folk är så olika, men det stämmer inte.

Från att jag flyttade hit, 12 april, till sommarlovet märker jag att jag nästan inte minns någon ting. Bortsett från att jag satt och deppade till Håkan Hellström. Pga. det kan jag inte längre lyssna på hans första skiva. Det är inte meningen att tycka synd om mig själv nu, eller jo. Men jag gör det inte med en lika härlig självdistans som jag brukar.

 

Jag är inte mobbad precis, men jämfört med Uppsala kan man nästan säga att jag är det. Man målar upp allt mer drömskt i minnena, men jag kan inte komma ihåg att jag någonsin känt mig så osäker i skolan i Sverige. I början var det nog mest pga. språket. Det är inte konstigt att jag inte kunde vara lika pratsam och snabb i kommentarerna när jag inte ens förstod hälften av vad de sa i klassrummen. Språket borde inte vara ett problem, jag kan inte längre skylla på det.

Människorna, att jag helt enkelt inte passar in, att jag är bättre än alla andra. Att jag en dag ska möta någon och så kan vi ?fly dit vi är flera?. Var det inte så Laleh sa? Men i såna tankar kan det ibland bli lite väl EMO. Men det är nog mer mentalt hälsosamt att tänka att man är bättre när ingen ser det, än at t.ex. börja tvivla på sig själv. Tvivla på sig själv ska man aldrig göra. Även om det ibland kan vara svårt. Jag tror inte att jag tvivlar på mig själv. Men jag börjar förlora hoppet på att det någonsin kommer bli bättre. Det är nog inte heller bra att leva för mycket i hoppet att snart, snart kommer en alldeles underbar människa, en tvillingsjäl, och då kommer allt bli bra igen.

 

Jag har lärt mig mycket, om mig själv  och andra. Jag vet inte om jag skulle ha gjort det om jag inte hade flyttat. Det kan alltid bli värre. Det måste jag tänka på nu också. Jag kunde blivit mobbad på riktigt. Nu har jag bara inga vänner, jag är inte mobbad. Jag tror inte det.

I mina nuvarande drömmar är jag som Allison i The breakfast club. Folk tycker nog hon är konstig, jag tycker hon är härlig. Men i slutet sa hon ju att hon inte ville vara ensam mer. Jag vill inte vara ensam mer. Men helt synd om mig är det nog inte .Jag vill t.ex. inte vara med  en viss Kwnt*. Med lite för korta jeans och lite för många likadana WOW-tröjor från BIKBOK, och jag vet att man inte ska döma för något så ytligt som kläder men vi har inget gemensamt språk. Hon vill vara med mig, jag vill inte vara med henne. Just nu kör jag på det klassiska utfrysningsticket som är vad man absolut inte får göra menar alla elever vid ett kompismöte i klassen.

 

Anledningen för detta inlägg var att en viss person bettede sig väldigt illa mot  just mig. Gick väldigt långt, till och med medlemmar av BIKBOK-klubben sa åt henne att be om förlåtelse, men hon vägrade.

Tillslut gjorde hon det i alla fall och sa att ?Allting var på skoj ju. De vet väl att jag skulle aldrig vara dum mot dig fann. Du är väl inte ledsen?

Det är just såna saker som sker som gör mig osäker .För jag vet aldrig vart jag har folk. Jag kan leva med att jag inte blir bjuden på fester, att jag inte är med folk efter skolan. Att jag inte står i klungan. Att jag inte går tillsammans till skolan även om vi går samma väg. Men när jag inte vet vart jag har folk. Då blir jag rädd.

 

Ingen har orkat igenom detta inlägget. Men OM, så ska ni veta att jag inte alls skriver med självdistans. Inte i detta avsnittet.

 

*= jag kan inte skriva namn för det var denna bajsiga person som råkade läsa bloggen förut. .MEN! in sy jab acjisa sebba rwzr ap jab su acjisa banbwr.

  

(en bokstav till höger)


I love Allison
I don't have to runaway and live in the street. I can runaway and I can go to the ocean, I can go to the country, I can go to the mountains. I could go to Israel, Africa, Afghanistan.

Bildfrossa för jag är för lat för att ladda upp bilder i vanliga fall.

April i bilder.


Vår kan ibland kännas som Novembernågon varm dag jagminnsintenär

111710-89

Snö på vår 2kvadratcentimeter stora gräsmatta,
som försvann någon gång under påsklovet.


111710-93


koola kameran

Avslutar med lite Hi Tech ränder av våran sjuka kamera.

SöndagsmYs även om jag inte är en sådan som myser

Dagens regniga eftermiddag har spenderats framför Pride & Prejudice. Jag vet inte längre hur många gånger jag har sett den. Man kommer i en sådan härlig stämning. En blandning av novembermys och regnig augusti. Sen att handlingen är helt förutsägbar och älskig gör ju inte saken värre precis. Jag gillar inte action eller skräck. Vem vill egentligen se eld och döda människor. Romantiskt och tårdrypande ska det vara.

 

Riktigt vårregn ska väll vara nog med inspiration. Kanske för de som skriver. Äsch.

 

Folk kan vara riktigt olika. Folk på olika ställen. I fredags hade jag Minitalk, en sorts framföring i engelska. En liten (mini) där man kan prata (talk) egentligen om vad som helst. Grey?s Anatomy eller grisar liksom. Jag hade om Laleh, en härlig människa. På grund av hennes härlighet och motvilja om att prata särskilt mycket om sitt liv var det ganska svårt att hitta information om henne. I alla fall så tyckte fröken Mus* att jag  skulle ta med en skiva till onsdagens lektion. Det blir väll roligt. Ingen hade hört talas om henne. Det beror nog mer på att alla hör antingen på r?nb/hiphop eller jallajalla-musik, som vår mattelärare säger, än att Laleh är från Sverige. Jag har faktiskt sett henne på norsk Ztv.

 

*= min engelskalärarinna är en sådan snäll typ. Tålmodig och förstående, nästan lite för förstående ibland, kanske naiv. När vi skulle läsa Det susar i säven nämnde hon att hon tyckte att den var väldigt fin. Eftersom jag inte namedroppar så har jag döpt henne till fröken mus på bloggen, efter musen i sagan, eller var det en råtta? Sen så tycker jag att hon liknar en mus ibland. En sån där rund härligt snäll mus som skulle passa i Det susar i säven. Med ett glatt leende förståss.
Första frieri

fannen bloggar

Alla dessa dagar är himmelen förvånansvärt blå. Det kan innebära muntra miner och glada smileband eller ångest och depression. För mig brukar det vara det senare, men denna tiden har jag inte haft tid att tycka synd om mig själv. Nej, jag vet inte varför. Men det har jag inteheller tid att filosofera om.

Bland dessa dagar har jag hittat hela två LarsW album i vårt hus. En munter överraskning må jag säga. Min syster lyssnar inte på sånt tror jag. Men det är bra att hon har goá väner som bränner upp lite skivor.

Jag har börjat äta mycket gröt. Det är gott.
Under min vanliga torsdaginnandansengåpåstanrunda bestämde jag mig för att gå till Fretex. Efter lite reasearch har jag kommit fram till att det är som frälsningsarmén. Där, bland brudklänningar à la 80-tal och Hawaiiskjortor fann jag ett par härliga skor. Vita typsandaler och pytteklack. Jag köpte dem, fick lite ångest efter som mitt överjag inte vill att jag ska spendera pengar. De är pytte förstora och jag kan inte gå med pytteklacken, men annars är de helt underbara.


Få se nu...
klagomål
Diet
Väder
Blaj
Dåliga skämt
Kläder
Självcentrering

Ja, jag tror jag har fått med allt som behövs för ett bra blogginlägg.

puss hej
leverpastej

fredag liksom

dag har 13 människor besökt min blogg. Varfördå? Här finns inget att fånga.

jag är inte särskilt rolig

Hej detta är våran startsida. Rolig, eller hur. men kolla under nyheter. Det var väl också kul.
http://www.geo.uio.no/

ibland

Jag är inte en superduktig och supersnäll flicka. Jag har kinesiska som jag är aldeles för dålig på för att nå upp till mina föräldrars och en viss lärares  förväntningar. (konstigt nog så är denna läraren inte alls min lärare i kinesiska utan en agresiv och högrytande norgetant som börjar på J- och slutar på -ane och jag hoppas innerligt att hon aldrig hittar detta för hon är som sagt agressiv och kan mycket bättre svenska än alla andra lärare. Göteborgska i och för sig men ändå) Kanske har jag också förväntiningar på mig själv. De lever jag i alla fall inte upp till. Inte på långa vägar.

Mina problem gör inte rättvisa jämfört på papper mot någon annans. Men livet är som
The Breakfast Club och jag tror att jag inte heller har det så lätt.

14 juni liksom

Jag vet inte, men det kanske är hormoner och/eller menssykel eller nåt för jag har nu köpt en ros i kruka som jag ska desperat försöka hålla vid liv. Moderinstinkt. Jag blev erbjuden en nyfödd kaninunge också, men tackade nej. De är aldeles för energifulla för mig, då är en ros nog en bättre idé.  De bajsar inte heller så mycket.

Det är vi som bestämmer (vem har lurat alla barnen) - Laleh

Nu när det är fint väder får man nästan lite ångest av att stanna inne. Men vad kan man göra liksom, äta glass och bada. Jag vill inte bada.

12 april flyttade jag till Oslo. Liksom jubileum men det var ju inte direkt något att fira. Inte än.

111710-87

111710-87

Sockerdricka & Sprit - Bo Kaspers Orkester

Det är en fin dag idag.Fannen hjälper dig

oh yeah.
Hon som
sjunger heter Julie Delpy och denna låt är tagen ur en film. Som jag tyvärr inte sett, bara delar på You Tube. Filmen är en fortsättning på Before Sunrise som är en av mina favorit filmer. Såg den på SVT och föll direkt

TVÅ
Hur man postar You Tube filmer.

1. Kopiera texten som på bilden är inringad
2. Skriv ett nytt inlägg. Klicka på HTML-knappen och klistra in texten i fönstret som kommer upp. Spara.Lätt som en pannkaka liksom.

Tack och Godnatt.

Fannen om Aprilsnö

Ens tidsuppfattning rubbas när himmelen ändå är vit. Marken också för den delen. Snö i april är väl aldrig efterlängtad. Tycker nästan lite synd om den. Den snön består ju av precis samma saker som den snön som faller på julafton. Även om nu Kalle Ankasnön älskas av många fler. Fel tid fel plats helt enkelt. Stackare.
En annan oefterlängtad sak är morgondagens skoldag. Men skoldagar till skillnad från snö är ju aldrig efterlängtad.


GLAD PÅSK EVERYBODY

@#&%½§¨*'#£!! DET SNÖAR. MYCKET.

Fannen heart You Tube


jag vill vara lika vacker som Audrey

När man har långa sovmornar försvinner dagarna i raketfart och så står man där blinkandes och det är måndag. Fast det är ju söndag nu. Söndag. Men sena nätter bringar sena mornar, och sena nätter blir det ju när NRK visar Amélie.

 Kryssningen bringade mig sjösjuka, långtråkighet och två LW skivor. Nu har min pluttiga skivsamling utökats från 4 till 6 skivor. WOHOO! Skam för mig som säger att jag älskar musik.

Idag är det påskdagen. Ooh vad tiden går fort.

So long suckers!

http://www.youtube.com/watch?v=AOG-p6_DVWs
http://www.youtube.com/watch?v=eStHqg6t2aw
http://www.youtube.com/watch?v=igpz3zylh_c
http://www.youtube.com/watch?v=PKwFf_13ihE
http://www.youtube.com/watch?v=srfChgmADo4
http://www.youtube.com/watch?v=l-tn9lKoc6c

http://www.youtube.com/watch?v=3UkxPnVhWKk
http://www.youtube.com/watch?v=vEumSTpC5rE
http://www.youtube.com/watch?v=LIeC_6MC4d4
http://www.youtube.com/watch?v=q4zd1PNRGqI
http://www.youtube.com/watch?v=epmDSR5Mnis


The breakfast club

I kväll ska tre små kineser åka kryssning till Danmarks nordkust och kommer hem imorgon kväll. Nordkust och  tyvärr nte Köpenhamn så inga små överraskningsbesök. Det kommer säkert bli jättetråkigt, för jag har förväntningar. Mina förväntningar har en tendens att vara allt för höga. Jag hoppas det blir kul.

Ingen kommer sakna mig under denna korta period så jag vet inte varför jag skriver här.
lite tidsfördrift
puss puss.

PS. jag förväntar mig självklart massor och massor av kommentarer och e-mail under min gångna period.DS

Red for success

En tur till stan och denna gången inte ensam. Det är nog ett steg mot ett mer hälsosamt umgängesliv för mig. Men det fick mig bara att bli ännu säkrare på det jag redan visste. Jag är en ensam själ här. Folk tänker inte ens på samma sätt känner jag. För att inse detta krävs en stor egoism och inbillad överlägsenhet, men det har jag ju aldrig skjult. Det är tur att jag inte har några självsäkerhetsproblem i alla fall

 
Superbilligt superfint superrött läppstift från HM ofcourse
Den verkliga frågan är varför jag ser så ledsen ut.

Ett lovely paraply från HMs barnavdelning som jag bara inte kunde motstå.

Oh no

Jag måste försöka hålla normänn borta från min blogg. Att den är på svenska hindrar inte dem till att förstå vad det står.

Let them eat cake

När jag umgås med folk blir jag irriterad. Det hände idag. Jag känner att jag är väldigt grinig av mig. Max någon timme i taget går bra. Skolan räknas inte.

Har just sett
Marie Antoinette lite olagligt på You Tube och det var en väldigt trevlig film. Levde dock inte upp till mina förväntningar. Men mina föväntningar var i takt med Pride and Prejudice, så de var inte helt rättvisa.

Det är första April idag och självklart vill jag tjata på om hur liver gårför fort och jag hinner intenjuta av den, delvis på grund av min åvannämnda grinighet. Men jag ska inte göra det just nu. Jag orkar inte. Jag har självklart inte blivit lurad idag, oh det skulle aldrig falla mig in att själv lura någon. Så prydd som jag är.

Min narcissism når upp till det oändliga och jag vet självklart alltid bäst. Därför får jag alltid känslan att jag måste hjälpa alla hela tiden. Dels för att jag tycker att människorna ifråga är helt odugliga och att jag måste göra dem lite mindre odugliga. Sen så brukar folk komma till mig med hjälp också. Jag är nog inte snäll innerst inne. Jag älskar migsjälv och jag måste självklart ha det bättre än alla andra.