vissa dagarkommer jag på mig att jag inte hatar min skola eller de som går i den. Idag var en sådan dag.

Att hela Sverige har höstlov har jag inte missat.
Men jag har dock inte kommit ihåg det.
Det slår mig lite hårt i ansiktet sådär,
fast inte oförståeligt hårt.


Det känns som om jag är på en båt, för att det gungar.
Men jag är inte det, och det gör inte det.
Men jag var på en båt, hela dagen idag. Igår också,
sjöskolen, en av många saker jag inte orkar skriva om just nu för jag är för trött.

Godkväll.

Vad jag har kommit fram till måste vara orsaken till min plötsliga Julstämning.

En fin bok. En väldigt fin bok måste jag säga. Får till och med mig att vilja baka lussekatter och sitta i soffan och mysa, även om lussekatter inte är min favorit bakelse och jag inte riktigt har lärt mig att uppskata mys än så länge.

image128
Ingen grekist gud precis.
Katarina KieriJag har upptäckt att 90% av de böckerna jag lånar på biblioteket är översatta från svenska. Jag har dock inte kommit fram till om det är av medveten handling. Per Nilsson is the shit. Även om Katarina Kieri inte är långt efter nu.

En väldigt fin bok.

Haloween

En av de speciella omständigheterna som orsakas av att det i denna stadsdel bor fler från Pakistan än Norge är att vi inte får några påskkärringar på dörren. Det kan vara ganska skönt. Men för att kompencera för detta så har alla bestämt sig för att fira Haloween istället. Därför kan det ibland dyka upp en och en annan varulv på tröskelen om man inte är försiktig, och om man nu har sådan otur att man råkar reta upp dessa X-antal varulvar så får man ibland finna sig i att dörren har blivit bombaderad av ägg. Okokta ofcourse.

Som tur är så verkar det inte som om några skräckfilmsfigurer har hittat till vårat radhus denna gång, vilket är tur. Vi är nämligen en av de kanske väldigt få familjer som inte brukar ha en godispåse på lager, oavsett årstid. På sin höjd en halvuppäten chokladkaka med hasselnötter om man har tur, men jag är nog inte riktigt bekväm med att ge bort en sådan.

those Dancing Days.

Att ha äpplen i julgranen ses nog som härligt gammeldags, lite retro sådära, men att ha päron hängandes i julgranen är bara konstigt.

Jag glömde vad jag ville säga...
Jo!
Jag längtar lite efter julen faktiskt. Jag som brukar vara en sådan där anti-högtidsmänniska. Nog mest för att alla andra verkar ha så många familjetraditioner och en Stor Julgran eller en Stor Midsommarstång (som förövrigt egentligen bara är en gigantisk snopp kläddi blommor och blad. Folk brukar glömma det, i alla fall jag.) med en Stor Släktträff och massor av traditioner som gäller huvida man ska pynta granen eller snoppen, eller vilken sorts sill man ska servera. Vår familj avsaknar helt naturligt alla dessa punkter.

Nej jag vet inte

Schlwooooopp!  så var denna vecka slut, igen, och nej jag har inte gjort kinesiskaläxan, igen. Dock har jag och många andra äntligen fått vårat HAIR manus och jag känner att jag sviker mina få läsare när jag inte skriver om något intressant, eller överhuvudtaget.
image125

Jag skickade in denna fina bild till Aftenposten men de sa snällt att de sökte något mera färgglatt.


image126
image127
Sen skickade jag in dessa och då sa de att se hade haft naturbilder i 3 veckor nu och gärna ville ha något med människor i.
Sen tröttnade jag.

do you really think I give a damn

Det är avgjort. Svensk popmusik äger.


Those Dancing Days - Hitten

Kalhygge

image124

Det är lite jobbigt att de trevliga buskarna på vägen hem har blivit nerhuggna de sista dagarna.
Nu när jag letar finner jag bara bilder i sepia men ni kan väl föreställa er att det bruna egentligen var en mörkgrön nyans. Det är lite dåligt att de har tagit bort alla hallonbuskar också. Det tycker jag är lite onödigt. Det som annars var så myspysigt är nu mer som ett kalhygge en motorvär, som
IKEA eller SKEIDAR på Alna Senter (stavas med s i norge) Stort och tomt liksom.

hur manfår ett jobb

Igår gick jag till en av de 4 HM butikerna i Oslo centrum och frågade med snabbnudelben och svimmelfärdigt  hjärta om inte jag kunde ehrm.. liksom...  ha typ prao där liksom... i april liksom....
De svarade vänligt men bestämt att detar chef hade gått hem för dagen och att jag kunde komma tillbaka imorgon.

Så idag kom jag tillbaka med ett glatt humör så slänger en svensk expedit i ansiktet på mig att Nej inga HM butiker tog emot PRAO elever. I och för sig var hon inte särskilt elak egentligen, även om hon inte snälllog, jag bara hatar budbringaren liksom.
Så lunkade jag sorgset in till närmaste grannbutik som råkade vara en bokaffär, och nej, de tog inte emot fler nej.
Faan är det inga butiker överhuvudtaget som tar emot PRAO elever eller? bajs. Så gick jag i retning mot dansen (som egentligen var mitt ärende för dagen) och på vägen dit så råkade jag huxflux gå in på Indiska. Indiska som jag brukar förknippa med smycken med dålig kvalite och billiga klänningar. Det var också det jag fann där, MEN också, äntligen, en expedit som sa att ja, de har tagit emot PRAO elever förut så om jag skulle kunna kila in innan fyra någon dag så skulle jag kunna prata lite med chefen. Jag är väldigt stolt över mig själv.

vatten vatten bara bara vatten

Inatt kom Vatten- och avloppsverket i Oslo fram till att det tydligen hittats giftiga parasiter (är inte bilden vacker) i vattnet. De råder befolkningen att koka vattnet i 3 minuter innan de dricker det.

Jag tycker det känns som om jag bor i ett U-land

söndagstrött

Jag fyller år på lördag och det känns inte alls.

Jävla morgonar

Det är lite roligt det dära.
Att till och med jag ibland har lite förmycket att göra för att blogga.

WombaWomba


måndagssång

En ganska soft start efter en skolfrivecka. SO-provet blir till och med utsatt en vecka pga Eid.
Nej bajs idag kom det fram att 96,6% av de i min klass är emot abort.
Nej jag har inget emot muslimer nej, försöker inte att ha det.

Lykke Li

En av de många nackdelarna med att inte bo i Sverige är att all bajsbra musik man går miste om.men faan hon låter ju som Robyn.

Grünerløkka - paradis for folk med tykke lommebøker

111710-120Idag trallade jag in till stan med mål att spana in alla koola secondhand-affärer i, vad jag har hört, überkoola Grünerløkka, Oslos motsvarighet till SoFo, eller SoHo eller vilken som helst överskattad indie-statsdel. Efter 2 instängda dagar var det härligt att luftas lite. Även om det var i stadens avgaser. Dagens första köp- en blåbärsmössa. Inga blåbär på den i och för sig, MEN den förvandlar bäraren, oberoende av vem det är, till ett blåbärshuvud. Ganska hyggligt måste jag medge.

Åkte för första gången i mitt snart fjortonåriga liv (på 20 oktober händer absolut ingenting) Spårvagn. En väldigt intressant upplevelse som slutade med att jag nästan råkade inte gå av.
Vagnen hade en sådan där Hi-Tech installation där man skulle trycka på en knapp för att öppna vagndörrarna. Vilket jag naturligtvis inte visste. Öppnadörren-knappar finns också på de mer moderna T-banevagnarna, men av det slaget finns det inte så många av på linje 2.
När dörrarna inte öppnades då spårvagnen hade stannat in så började jag vifta hysteriskt med armarna som en eller annan människa med ovanligt låg EQ.

En kär medpassagerare kom lyckligt nog till min undsättning till slut.111710-121
Affären där ingen tappat en godispåse. Med det var så mycket fina saker där inne att jag nästan inte vågade röra på mig, i tillfälle jag råkade riva ner ett stativ med 50klänningar eller en porslins kopp.

Grünerløkka visade sig vara så hippt att jag nästan blev yr i huvudet. Otaligt många secondhandaffärer med handplockade sortiment trängdes på en väldigt liten yta. Det var som att komma till Indiehimmelen. Fretex Unika (Fretex= Norges motsvarighet till Frälsningsarmén) är så creddig att de väljer själva ut de finare kläderna som skänks till Fretex till butiken i Markveien. De andra Fretexbutikerna kommer in andra hand (ord vits). Detta märktes dock inte så mycket på kläderna. Det var fortfarande gott om skrikiga polyesterskjortor i storlek 44. Väldigt snobbig inredning dock.

Köpte en chokladkaka med luftbubblor i för att stilla hungern men 5 minuter senare hittade jag en påse godis på trotoaren. Var duktig och gick in i den närmaste affären först och frågade om någon hade mot förmodan tappat en godispåse innan jag själv försynte mig.
111710-122


Den här mannen kom fram till mig och frågade så gulligt om jag kunde ta kort på honom.( I och för sig frågade han inte för han kunde inte prata norska men jag förstod ju vad han menade när han pekade på min kamera.) Fick så dåligt samvete av att jag bara hade gett honom 1 krona så jag sprang tillbaka för att ge honom min chokladkaka. Men jag hittade honom inte så jag gav den till en annan tiggare istället.

Tiggare, usch vilket otrevligt ord.

Inköp
 1 blåbärsmössa 85NOK
1 par retro clips 50NOK
1 par strumpbyxor 79.90NOK
1 choklad kaka med luftbubblor som jag först tänkte ge till han mannen på bilden men sen hittade jag inte honom igen så jag gav den till en annan tiggare. 12NOK
1 kopp Cappuccino från Mix som inte alls var särskilt god. Borde ha köpt varm choklad istället. 15NOK

Det är lite löjligt att jag radar upp mina pengarförbrukningar brevid bilden av en tiggare.
image123

Colafraska med vatten.
P-piller reklam funnen på golvet i HM i OsloCity. Jag kunde ju inte bara lämna den där.
Clips - Koola Trabant Clothing Company. Det ända jag hade råd med där.
Plånbok - Någonting Pappa kommit hem med från någon av sina affärsresor i Kina
Godispåse - hittad på trotoaren (oöppnad ofcourse)
Kvitto - på örhängena
Strumpbyxor - HM
Blåbärsmössa - UFF Underground. Storgata 1
Papper - Danskurser, SpinOff
The Secret Diary of Adrian Mole Aged 13¾, by Sue Townsend. - Fick jag av någon konstig anledning av min Engelskalärare. Fast hon kanske bara lånade mig den
Väska - Sydd av min syster aka "the lifeguru" av IKEA-tyg
Nyckelring - Gjord på Disponentvillan
Sporveiens brosjyre