Grünerløkka - paradis for folk med tykke lommebøker

111710-120Idag trallade jag in till stan med mål att spana in alla koola secondhand-affärer i, vad jag har hört, überkoola Grünerløkka, Oslos motsvarighet till SoFo, eller SoHo eller vilken som helst överskattad indie-statsdel. Efter 2 instängda dagar var det härligt att luftas lite. Även om det var i stadens avgaser. Dagens första köp- en blåbärsmössa. Inga blåbär på den i och för sig, MEN den förvandlar bäraren, oberoende av vem det är, till ett blåbärshuvud. Ganska hyggligt måste jag medge.

Åkte för första gången i mitt snart fjortonåriga liv (på 20 oktober händer absolut ingenting) Spårvagn. En väldigt intressant upplevelse som slutade med att jag nästan råkade inte gå av.
Vagnen hade en sådan där Hi-Tech installation där man skulle trycka på en knapp för att öppna vagndörrarna. Vilket jag naturligtvis inte visste. Öppnadörren-knappar finns också på de mer moderna T-banevagnarna, men av det slaget finns det inte så många av på linje 2.
När dörrarna inte öppnades då spårvagnen hade stannat in så började jag vifta hysteriskt med armarna som en eller annan människa med ovanligt låg EQ.

En kär medpassagerare kom lyckligt nog till min undsättning till slut.111710-121
Affären där ingen tappat en godispåse. Med det var så mycket fina saker där inne att jag nästan inte vågade röra på mig, i tillfälle jag råkade riva ner ett stativ med 50klänningar eller en porslins kopp.

Grünerløkka visade sig vara så hippt att jag nästan blev yr i huvudet. Otaligt många secondhandaffärer med handplockade sortiment trängdes på en väldigt liten yta. Det var som att komma till Indiehimmelen. Fretex Unika (Fretex= Norges motsvarighet till Frälsningsarmén) är så creddig att de väljer själva ut de finare kläderna som skänks till Fretex till butiken i Markveien. De andra Fretexbutikerna kommer in andra hand (ord vits). Detta märktes dock inte så mycket på kläderna. Det var fortfarande gott om skrikiga polyesterskjortor i storlek 44. Väldigt snobbig inredning dock.

Köpte en chokladkaka med luftbubblor i för att stilla hungern men 5 minuter senare hittade jag en påse godis på trotoaren. Var duktig och gick in i den närmaste affären först och frågade om någon hade mot förmodan tappat en godispåse innan jag själv försynte mig.
111710-122


Den här mannen kom fram till mig och frågade så gulligt om jag kunde ta kort på honom.( I och för sig frågade han inte för han kunde inte prata norska men jag förstod ju vad han menade när han pekade på min kamera.) Fick så dåligt samvete av att jag bara hade gett honom 1 krona så jag sprang tillbaka för att ge honom min chokladkaka. Men jag hittade honom inte så jag gav den till en annan tiggare istället.

Tiggare, usch vilket otrevligt ord.

Inköp
 1 blåbärsmössa 85NOK
1 par retro clips 50NOK
1 par strumpbyxor 79.90NOK
1 choklad kaka med luftbubblor som jag först tänkte ge till han mannen på bilden men sen hittade jag inte honom igen så jag gav den till en annan tiggare. 12NOK
1 kopp Cappuccino från Mix som inte alls var särskilt god. Borde ha köpt varm choklad istället. 15NOK

Det är lite löjligt att jag radar upp mina pengarförbrukningar brevid bilden av en tiggare.
image123

Colafraska med vatten.
P-piller reklam funnen på golvet i HM i OsloCity. Jag kunde ju inte bara lämna den där.
Clips - Koola Trabant Clothing Company. Det ända jag hade råd med där.
Plånbok - Någonting Pappa kommit hem med från någon av sina affärsresor i Kina
Godispåse - hittad på trotoaren (oöppnad ofcourse)
Kvitto - på örhängena
Strumpbyxor - HM
Blåbärsmössa - UFF Underground. Storgata 1
Papper - Danskurser, SpinOff
The Secret Diary of Adrian Mole Aged 13¾, by Sue Townsend. - Fick jag av någon konstig anledning av min Engelskalärare. Fast hon kanske bara lånade mig den
Väska - Sydd av min syster aka "the lifeguru" av IKEA-tyg
Nyckelring - Gjord på Disponentvillan
Sporveiens brosjyreKommentarer
Postat av: M.

jag tycker att det var en mycket trevlig hög med mysgrejjor

Postat av: elsa

"Det är lite löjligt att jag radar upp mina pengarförbrukningar brevid bilden av en tiggare."
hehehe, du är rolig kompis.
Nu ska jag gå och göra äggröra!

2007-10-02 @ 14:19:25
URL: http://humanistcyklist.bilddagboken.se
Postat av: fannen

M: det tycker jag också.
elsa: å äggröra! Sen så försökte jag fatkiskt inte vara rolig.

2007-10-04 @ 21:48:08
URL: http://fannen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback